Tippek, tanácsok, receptek
Csokoládé szufflé
HOZZÁVALÓK
- Vaj, kenéshez
- Cukor, bevonáshoz
- 85 g keserű csokoládé, apróra vágva
- 28 g sótlan vaj
- 2 tojás, elválasztva
- 3 ml vanília kivonat
- 18 g finomliszt
- 36 g cukorPorcukor, tálaláshoz
Mi sem jobb egy fáradt nap után, mint egy tökéletesen elkészített, finoman meleg, csokoládé szuflé.
Ezt a desszertet divatos éttermekben szolgálják fel olyan desszertek mellett, mint a crém brûlé. Különleges alkalmakra vállalkozó kedvű házi szakácsok is készítik, és egyesek főzési bravúrnak tartják. Pedig némi gyakorlattal őn is könnyedén elkészítheti a Hausmeister forrólevegős sütőben
A Szuflé szó a francia souffler szóból származik, amelyet „felrobbant”-nak fordítanak. Mivel a szufflé egy felfújt desszert, a szó jól jellemzi.
Hogyan tudjuk könnyedén elkészíteni ezt az ízletes desszertet a Hausmeister forrólevegős sütőben?
ELKÉSZÍTÉS
1. VAJAZZUNK ki 2 darab 170 grammos tálat. Hintsünk cukrot a tálakba, rázzuk meg, hogy jól befedje, majd szórjuk ki a felesleget.
2. OLVASSZUK meg a csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőbe téve minimum fél percre, maximum 1 percre, amíg fel nem olvad.
3. KEVERJÜK bele a tojássárgáját és a vanília kivonatot az olvasztott csokoládéba, majd a masszát keverjük a lisztbe, amíg csomómentes nem lesz.
4. VERJÜK fel a tojásfehérjét egy elektromos habverővel közepes fokozaton.
5. ADJUNK hozzá fokozatosan cukrot, folytassuk a hab felverését, magasabb fokozatra kapcsolva, egészen addig, amíg jó kemény nem lesz.
6. ELŐMELEGÍTSÜK a Hausmeister bió frítunkat, állítsuk be 165 fokra és tekerjük el az időzítőt-
7. KEVERJÜNK kb 60 grammnyit a tojásos masszából a csokoládéba, majd adjuk hozzá a csokis masszát a tojásfehérjéhez és óvatosan dolgozzuk össze.
8. KANALAZZUK a masszát a tálakba és helyezzük az előmelegített sütőbe.
9. SÜSSÜK a szufflékat 165 fokon 13 percig.
10. SZÓRJUK meg porcukorral a szufflékat és tálaljuk azonnal. Tálaláskor diszitsük friss málnával, vanilia fagyival.
JÓ étvágyat